DAG 270Nog snel Cairns Tropical Zoo voor we inschepen op de Coral Princess II07 september 2015

Nog snel Cairns Tropical Zoo voor we inschepen op de Coral Princess II

We hebben lang getwijfeld om vandaag niet gewoon uit te slapen en alle tijd te nemen om ons klaar te maken voor ons 4-daagse cruise die deze namiddag start. Maar neen, de drang om zoveel mogelijk te beleven in de tijd dat we hebben heeft nog maar eens de bovenhand gehaald. En tegen iets voor 8am zitten we dan ook alweer in Bumblebee, onderweg naar Cairns Tropical Zoo, ten noorden van Cairns.

 

Cairns Tropical Zoo

Deze privé zoo van de Freeman familie is reeds operationeel sinds 1980. Gewapend met onze camera, een plannetje van het park en enkele zakjes kangoeroe eten banen we ons een weg door het piekfijn-verzorgde park. 

 

Tussendoor worden er hier en daar wat kangoeroes gevoederd. De meeste hebben niet echt honger, maar als je het tot onder hun neus brengt willen ze toch nog wel even moeite doen.

Tegen 10am zorgen we dat we op een van de eerste rijden zitten voor de ‘free-flight’ vogelshow. De roofvogels en uilen vliegen rakelings over ons hoofd. En zoals altijd leren we weer wat bij, want deze presentaties zijn niet enkel leuk en ontspannend maar ook altijd leerrijk.

 

De show wordt afgesloten door een in-het-park-gekweekte brolga, die statig tussen het publiek doorwandelt en dol is op knuffels. Best bizar voor een dergelijke vogel!

 
Johan speelt nog wat met een opgewonden kasuaris. En er worden hier en daar nog wat schattige beesten gefotografeerd.

 

We werken verder het park af en begeven ons naar de tweede show die we willen meepikken. De reptielen show, maar nog voor de presentatie start merkt Bo dat ze haar zonnebril kwijt is geraakt.

We zoeken heel het park af, maar kunnen niets vinden. Sh*t, slechte timing, want straks vertrekken we op cruise op het GBR en dan is een zonnebril absoluut noodzakelijk. We eten nog snel een hapje in het koala café en rijden daarna naar Cairns Central Shopping Centre.

Op zoek naar een nieuwe ‘sunnie’ voor Bo. Een zonnebril en een paar schoenen(!?!) voor Bo en een short voor Johan later… keren we terug naar de camping. Hier maken we Bumblebee weer klaar op in opslag te gaan voor de komende dagen.

Tegen 3pm nemen we dan zwaar geladen – onwaarschijnlijk wat een mens nodig heeft voor 4 dagen op zee – een taxi naar de haven van Cairns waar de Coral Princess II op ons wacht.

 

Coral Princess Cruise

We zijn echter nog wat te vroeg om in te scheppen, dus we wandelen de kade van Trinity Wharf af tot aan een gezellig cafeetje waar we nog wat werk maken van het bijwerken van de blog.


Tegen 4pm is het dan tijd om in te scheppen. De Coral Princess II is een klein cruise-schip met 22 kajuiten, allemaal met zeezicht. Verder is het schip uitgerust met een jacuzzi en alles om te snorkelen, kajakken en duiken.

Na het nodige papierwerk worden we naar onze kajuit begeleid. Een mooie kamer met groot bed en bijhorende badkamer. Dat ziet er zeer comfortabel uit voor de komende dagen.

We installeren ons en keren terug naar het bovendek om met de rest van de groep en de bemanning kennis te maken. Het valt op dat de groep over het algemeen jonger is dan we hadden verwacht. Er zijn wel niet echt jonge mensen aan boord, maar het is ook geen bejaardenbond geworden. Dus dat zit wel goed.

Met een glasje bubbels in de hand aanschouwen we de zonsondergang terwijl we de haven van Cairns uitvaren, richting Cooktown.

Tegen 7pm claimen we een tafeltje op het benedendek, samen met een pasgetrouwd Italiaans koppel en een Amerikaans koppel dat ook gepassioneerd is door reizen. De kok heeft een heerlijk vers visbuffet klaargemaakt. Perfect om deze trip gastronomisch goed in te zetten.

Vervolgens slaat de vermoeidheid van de afgelopen dagen toe. Geen avondactiviteiten meer voor ons. We skypen nog snel met de ouders om te vertellen dat we weer een tijdje van de radar zullen verdwijnen. ;-) Maar daarna, ondanks het heen en weer geschud van de boot, ligt Bo al snel in slaap. Johan doet nog enkele pogingen om de blog op te laden, maar de internet connectie valt al snel weg als we verder de Coral Sea opvaren.

Het zal allemaal moeten wachten tot we weer online raken…

----------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie over Cairns Tropical Zoo, check de website www.cairnstropicalzoo.coma.au of rij gewoon eens langs. Cairns Tropical Zoo is gelegen op de Captain Cook Highway, 20 minuten ten noorden van Cairns en is open elke dag van 8:30am tot 4pm. Naast de traditionele dierenpret, kan je hier ook terecht voor een authentieke Aussie BBQ diner, check Cairns Night Zoo.

Voor meer informatie over de Coral Princess Cruise, check de website www.coralprincess.com.au. Je kan hier terecht voor allerlei eco-tourist cruises rond Australie, evenals naar Papua Nieuw Gunea. De boten verschillen van cruise tot cruise, maar ze zijn allemaal luxueus en ruim. En de bemanning doet er alles aan om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen. 

Voor meer informatie over Queensland, check de website www.queensland.com. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme in QLD, Where Australia Shines.

Voor meer informatie over Tropical North Queensland, check de website www.tropicalnorthqueensland.org.au. Hier kan je alle detail informatie terugvinden over activiteiten, accommodatie en events in dit noordelijk stukje paradijselijk Queensland. 

----------

Afgelegde kilometers: 0km - Aantal stappen: 12130 - Gemiddelde temperatuur: 36 graden

Tips in de regio door Aussie Tours

Cairns

Goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het noordelijk deel van het Grote Barrièrerif en Noord-Queensland.

Great Barrier reef

Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Het is 2.000 km lang vanaf Bundaberg tot het puntje van Cape York en beslaat zo’n 350.000 km². Ongeveer 9.000 jaar terug, na de…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook