DAG 223Terug naar Darwin22 juli 2015

Terug naar Darwin

Ondanks de uitnodiging van Claire om opnieuw om 6:00am te gaan airboaten hebben we toch besloten om wat uit te slapen. Deze georganiseerde trip in Top End is een beetje onze vakantie (na 5 maanden roadtrip) tussen het reizen door. En dus we zeggen eens ‘neen’ tegen een activiteit en genieten wat meer van het comfortabele bed terwijl de wilde beesten langs onze safari cabine lopen.

Na het ontbijt zit de rust er echter op, want dan is het weer tijd om in te pakken. Alles moet in 2 zachte zakken van maximum 10kg want we worden opnieuw opgepikt door een gecharterd vliegtuig van Air Frontier.

Het is trouwens druk op de landingsstrip met 3 vliegtuigen want ook de familie van 5 uit Singapore, evenals de Balinese chef en 3 werknemers van Bamurru Plains vliegen naar Darwin.

De vlucht neemt een kleine 30 minuten in beslag en we genieten nog een laatste keer van de billabongs en wetlands waar we over vliegen. Het zicht is echter beperkt door de rook die overal hangt van de geplande bush-branden.

Mail wordt gecheckt… een oude gewoonte die snel terugkeert als je teruggaat naar de bewoonde wereld.

Uiteindelijk volgen we de Van Diemen Gulf verder westwaarts. Onderweg zijn het vooral de rivieren, groot en klein, die uitmonden in de oceaan die voor spektakel zorgen.

Uiteindelijk zien we de stad Darwin opduiken in de verte en wordt de landing ingezet.

En ja hoor, Bumblebee staat nog steeds op zijn plek. Dankzij zijn hoog dak kunnen we hem al zien vanuit het vliegtuig. Het weerzien is hartelijk! Ook al zal het wennen worden na de luxe van de afgelopen dagen.

Verder hebben we vandaag geen echt geplande toeristische activiteiten. We moeten eerst opnieuw alles in gereedheid brengen voor het vervolg van onze roadtrip. Zo tanken we Bumblebee’s beide tanken nog eens helemaal vol. We gaan naar Woolworths voor het vullen van de frigo en de drankvoorraad.

Daarna gaat het rechtstreeks naar de Darwin FreeSpirit Resort, wat buiten het stadscentrum, waar we starten aan een berg was en opladen van artikels op de blog. Meer dan 10 dagen achterstand op de blog is een enorm werk om terug op schema te geraken. En dit wordt niet vergemakkelijkt door het feit dat het heet is vandaag en de camping volledig is uitverkocht, waardoor we een plekje krijgen zonder schaduw. We doen ons best, maar uiteindelijk wint de hitte. Na een derde douchebeurt op een dag parelt het zweet nog steeds van ons af. Uiteindelijk zwichten we dan maar voor de uitnodiging van de Parijzenaars en Singaporeanen die zich tegen 7:30pm in Darwin aan de waterrand hebben gesetteld voor wat koele drankjes. We transformeren Bumblebee in een hels tempo opnieuw om naar rij-modus en trekken nog naar het centrum van Darwin voor een drankje en een hapje.

Op zich misschien niet de meest verstandige oplossing, aangezien we al moe waren en nog zoveel te doen hadden… maar na meer dan 6u achter een bloedhete laptop zitten in 38 graden Celsius maakt dat een mens al eens rare beslissingen. ;-)

----------

Afgelegde kilometers: 41km - Aantal stappen: 13088 - Gemiddelde temperatuur: 38 graden

Tips in de regio door Aussie Tours

Darwin

Darwin is een kleine, kleurrijke stad. Dit belangrijkste economische centrum van de Top End werd volledig heropgebouwd na de alles verwoestende orkaan Tracy. Nu heeft het een moderne en commerciële…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook