DAG 609Terug aangekomen in Alice Springs 11 augustus 2016

Terug aangekomen in Alice Springs

De nacht was kort, en de ochtend aan de koude kant. Maar ondertussen zijn we het redelijk gewoon. We ontmantelen voor de laatste keer ons hele kamp, en alles wordt al in gereedheid gebracht om deze namiddag de 4x4 terug binnen te brengen.

Nog snel een ontbijtyoghurt en daarna zijn we klaar om Rainbow Valley (Wurre) eens van dichterbij te bekijken. De wit-rode rots ziet er in ieder geval indrukwekkend uit in het ochtendlicht.

We wandelen langs het kleiveld tot aan ‘Mushroom Rock’, een zandstenen rotsformatie die volledig door de wind en de regen is uitgehold over miljoenen jaren heen.

Verder wandelen lukt niet want het pad is afgezet. De rest van het gebied is verboden terrein en exclusief voor Aboriginals. We keren dan maar via de zandduinen terug naar de camping. Het was niet echt een hike te noemen, maar eerder een goede ochtendwandeling.

We verlaten de bushcamp. Enkel de nieuwsgierige vogels blijven achter.

En we cruisen opnieuw over de 22km gravel tot aan de Stuart Highway. Onderweg worden we getrakteerd op een koppeltje arenden die zich in een boom langs de kant van de weg hebben genesteld.

Eens terug op de asfalt van de snelweg is het nog 75km richting Alice. We beseffen dat onze trip er weer bijna opzit, en er heerst wat meer stilte in de auto dan anders.

Aangekomen in Alice Springs houden we halt voor een uitgebreide fotosessie aan het bord ‘Alice Springs’. Een kwestie van een eeuwige herinnering te hebben aan deze rode stad.

Het is nog iets voor de middag, dus nog tijd genoeg voor een extra stop. Hiervoor rijden we tot aan Alice Springs Reptile Centre. We starten met de gecko cave.

 

Om 11am geeft een verzorger wat uitleg over enkele snoezige kruipers en mogen we ze even vasthouden. Tim is geen grote fan. ;-)

Daarna flaneren we van kooi tot kooi en als we wat meer uitleg willen sluiten we ons aan bij de grote groep grijsaards met gids, die de bekende Ghan treinreis aan het doen zijn. Altijd handig.

Ze hebben hier zelfs een ingevoerde saltie die luistert naar de naam Terry. Maar die verstopt zich liever onder water nadat ze proberen zijn kop te wassen.

Opnieuw krijgen de molochs alle aandacht van Johan. Er wordt dan ook opnieuw een hele serie foto’s gemaakt. Bo en Tim moeten hem verder ook in bedwang houden om het beestje niet op te pakken en goed te herpositioneren voor de foto.

Als we klaar zijn met de reptielen steken we Stuart Terrace over en lunchen we (ongezond, maar oh zo lekker) op het terras van het cafe van de Flying Doctors.

Daarna rijden we rechtstreeks naar ons hotel, om ons hele hebben en houden uit de 4x4 naar de hotelkamer te sleuren. Want de tijd om deze stoere 4x4 terug in te leveren bij Apollo is gekomen.

Zonder problemen wordt onze Troopy in ontvangst genomen. Klaar voor een volgend avontuur! We wandelen via Todd Mall terug naar het hotel. We ontdekken zelfs nog een van werelds beste cafés; Bo's Saloon.

Daarna is het tijd om uitgebreid te douchen voor iedereen en verder in te pakken. Tegen 4pm maken we ons klaar voor nog een speciale activiteit. Eentje volledig op maat van Bo. Een bezoek aan de Kangaroo Sanctuary van de ondertussen bekend geworden BBC/Animal Planet TV-ster Brolga.

Brolga ontvangt ons met open armen, en een buidel met een piepjonge kangoeroe om zijn schouder. Want hier draait alles rond de opvang van aangereden of zieke red kangoeroes.

 

Al snel worden er nog enkele exemplaren piepjonge Joeys ergens uit een wasmand opgediept en mag het publiek ze bemoederen. Een absoluut succesnummer voor alle vrouwen in het publiek!

Op zijn 90 are groot bushterrein leven meer dan 46 geredde kangoeroes in perfecte harmonie. Tijdens de dag slapen deze hoppers, maar eens de zon ondergaat worden ze allemaal actief. We wandelen met Brolga door het terrein terwijl hij ons allerlei weetjes en verhalen verteld over elk individueel exemplaar. Rex, Ruby, Bluey, ‘mad as a cut snake’ Roger,... ze passeren allemaal de revue.

Het hoeft geen betoog dat Bo volledig in haar nopjes is. Zeker als ze ook regelmatig een baby Joey mag vasthouden in een toegenaaide kussensloop (want dat is de manier om Joey’s te vervoeren blijkt). Maar ook Johan toont zich van zijn meest aaibare kant. ;-)

Deze Joey’s zijn weesjes van roadkill van enkele weken geleden. Want ook al is de moeder doodgereden de Joey kan nog enkele dagen overleven in de buidel. Daarom is het ook altijd noodzakelijk bij een aanrijding om na te gaan of er nog een Joey in de buidel zit.

We hebben de TV serie van Brolga als Kangaroo Dundee nog nooit gezien, maar de man is een geboren verteller en acteur, dus we kunnen het zeker aanraden. 

Er wordt gewandeld totdat het pikdonker is en enkel het licht van de sterren en de maan de bush oplichten. We nemen afscheid van Brolga en zijn kangoeroe familie.

Yep, dit is een waardige afsluiter van de ‘RED’ centre. En als het aan Bo ligt komen we volgende week al terug. :-)

De bus dropt ons opnieuw af aan het hotel, en het duurt niet lang of er klinkt een zacht gesnurk vanuit de slaapkamers.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informaite over de Kangaroo Sanctuary, check de website www.kangaroosanctuary.com of bel  voor reservatie van een door Brolga begeleide sunset tour op +61(0)8 8953 0127. Deze tour gaat door elke woensdag, donderdag en vrijdag. En geloof ons, deze Kangaroo Dundee en zijn vrienden zijn de moeite waard! En reserveren is noodzakelijk, want deze tour is super populair!!! En terecht.

Voor meer informatie over toeristische activiteiten in Northern Territory, check de website www.australiaoutback.com. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme in NT. You haven't been down under till you've been outback!

Voor meer informatie over Apollo, check de website www.apollocamper.com. Hier kan je alle informatie terugvinden voor het huren van alle soorten voertuigen om rond en doorheen Australie te reizen. Keuze voldoende, zowel qua modellen als qua locaties!

----------

Afgelegde kilometers: 141 km - Aantal stappen: - Gemiddelde temperatuur: 30 graden

 

Tips in de regio door Aussie Tours

Alice Springs

Alice Springs, genoemd naar de permanente waterbron Alice Spring, is het grootste outback-stadje in de Red Centre. De bezienswaardigheden liggen verspreid in de stad, maar ‘Alice’ is zo klein…

Simpson Desert: Rainbow Valley + Chambers Pillar

De Simpson Desert is een lange zandduinen woestijn die zich uitstrekt over een gebied van 170.000 vierkante kilometers. De woestijn ligt ten zuidoosten van Alice Springs, ze kent een streng klimaat met…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook