DAG 259Op 'The Tip' van Australië27 augustus 2015

Op 'The Tip' van Australië

Vandaag trekken we naar de meest noordelijke tip van Australië, Cape York of Pajinka voor de Aboriginals. Op zich slechts een 35km van Loyalty Beach, maar de weg is in zeer slechte staat. Maar we hobbelen zonder kleerscheuren door de eucalyptus wouden (inclusief vervallen resort uit de jaren dat Qantas nog resorts uitbaatte) tot aan ‘The Tip’. We moeten nu nog slechts een stevige heuvel of twee overwandelen en we zitten 10.8 graden ten zuiden van de evenaar en slechts 180km van PNG. En een kleine 15.000km van België… ;-)


We made it!!!! Missie volbracht!

We nemen dan ook uitgebreid de tijd om te poseren aan het bord op de laatste meter land noordwaarts, waar de Coral Sea en de Golf van Carpentaria samenkomen. De punt heeft zijn Europese naam te danken aan luitenant James Cook die op 21 augustus 1770 deze plek Cape York doopte ter ere van Prince Edward, hertog van York en Albany, en broer van King George III van het Verenigd Koninkrijk, dewelke 3 jaar vroeger was gestorven.


Een ‘Great Northern’ blikje bier en de Australische vlag mogen natuurlijk niet ontbreken!


Daarmee zit het hoogtepunt van deze trip erop. De terugtocht naar de 4x4-truck gebeurt dan ook in stilte, want iedereen beseft dat het morgen gedaan is.

We besluiten de dag met nog een bezoek aan de ruïnes van Somerset, waar in de jaren 1864 Frank Jardine hardhandig en meedogenloos de plak zwaaide als Police Magistrat wat hem de bijnaam ‘Devil man’ leverde bij de Aboriginals. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze plek volledig werd verwaarloosd van zodra dit land werd teruggegeven aan de Aboriginals.

We lunchen met zicht op Albany Island en genieten nog een laatste keer van de prachtige ongerepte zandstranden en mangrove-wouden. Want daarna is het tijd voor de aankoop van wat souvenirs in de bekende (en enige) souvenirwinkel die de Cape York Peninsula rijk is, de Croc Tent.


Terug in Loyalty Beach trakteren we onszelf nog eens op een pleziervlucht met een helikopter over de Pajinka. Een kwestie van het landschap en ‘The Tip’ eens uit de lucht te bewonderen.

In het kristalheldere water onder ons zien we regelmatig grote zeeschildpadden, roggen en krokodillen rondzwemmen langs de kustlijn.


De dag wordt afgesloten met een heerlijk laatste avondmaal en de uitreiking van onze certificaten rond het kampvuur. Weer iets voor op ons curriculum vitae. ;-)

----------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie over Queensland, check de website www.queensland.com. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme in QLD, Where Australia Shines.

Voor meer informatie over Tropical North Queensland, check de website www.tropicalnorthqueensland.org.au. Hier kan je alle detail informatie terugvinden over activiteiten, accommodatie en events in dit noordelijk stukje paradijselijk Queensland.

----------

Afgelegde kilometers: (0km) - Aantal stappen: 14488 - Gemiddelde temperatuur: 32 graden

Tips in de regio door Aussie Tours

Cape York

Het schiereiland Cape York heeft enkele van de laatste ontwikkelde stukken land van Australië. Het merendeel is nationaal park. De verlatenheid en het tropische klimaat zorgen ervoor dat dit gebied…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook