DAG 257Jardine River en Loyalty Beach25 augustus 2015

Jardine River en Loyalty Beach

Ondertussen is de hele werking (opstaan, wassen, tent opbreken, ontbijt, afwas, zetelrotatie,..) routine geworden. Om 8am zitten we dan ook met z'n 19 (+2) in onze 4x4-truck, klaar voor een nieuwe dag richting de top van Cape York. Deze avontuurlijke trip over de Old Telegraph Track is een must-do voor echte 4x4 freaks. Deze meer dan 1.700km route vereist ervaring in off-road 4WD want het terrein is ruig, steil en 'boggy'. Een winch, recovery materiaal, high clearance, uitgebreide herstellingskit, radio/satelliet communicatie zijn absoluut noodzakelijk om de beruchte plekken zoals Gunshot Creek aan te kunnen.


Deze ochtend heeft iedereen maar een 'kattewasje' gedaan, want tegen 9am zitten we al te dobberen in de heerlijke poels van Fruit Bat Falls in Heathlands Regional Park. Een betere douche kan je je niet indenken, en zeker niet in de bush! 

We steken de saltie-rijke Jardine River over per ferry, stoppen om te hertanken in de Aboriginal gemeenschap Bamaga, en rijden kort even door het kleinere Umagico om een eerste blik te werpen op de Torres Strait Islands aan de horizon. PNG (Papua Nieuw Guinea) is nu niet ver meer! 

 

Vervolgens rijden we tot aan ons basiskamp voor de volgende drie nachten op de Loyalty Beach Campground. Er wordt bijna gevochten voor de beste plek.. ;-) De camping is de uitgelezen plek om prachtige zwarte palmkaketoes te vinden. We krijgen er alvast eentje te zien, maar hij was te vlug voor de camera. Gelukkig zijn de tawny & papuan frogmouths aan het slapen, en dus veel gemakkelijker om vast te leggen op digitale plaat (toch eens je ze hebt gevonden!).  

De zonsondergang voor ons kamp is adembenemend. En de overvloedige aanwezigheid van white lipped green tree frogs en nieuwsgierige wilde paarden maken het allemaal nog meer mysterieus.


----------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie over Queensland, check de website www.queensland.com. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme in QLD, Where Australia Shines.

Voor meer informatie over Tropical North Queensland, check de website www.tropicalnorthqueensland.org.au. Hier kan je alle detail informatie terugvinden over activiteiten, accommodatie en events in dit noordelijk stukje paradijselijk Queensland.

----------

Afgelegde kilometers: (0km) - Aantal stappen: 9899 - Gemiddelde temperatuur: 31 graden

Tips in de regio door Aussie Tours

Cape York

Het schiereiland Cape York heeft enkele van de laatste ontwikkelde stukken land van Australië. Het merendeel is nationaal park. De verlatenheid en het tropische klimaat zorgen ervoor dat dit gebied…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook