DAG 255Wenlock River en Moreton Station23 augustus 2015

Wenlock River en Moreton Station

’s Morgens gaan we op eco-cruise met Western Cape Eco Tours vanuit Evans Landing. Niet echt een cruise, maar eerder een rustig boottochtje over de Embley River en Roberts Creek. Aangezien het hier zeer ondiep is kunnen we jammer genoeg niet dicht genoeg langs de oever varen om de krokodillen en vogels goed te kunnen observeren.

Hierna laten we Weipa met zijn 3.500 inwoners en de Golf van Carpentaria achter ons en hobbelen we door de uitgestrekte vlaktes tot we bij de snel stromende Wenlock River aankomen. We overnachten aan de Moreton Telegraph Station. In 1883 heeft John Bradford een route uitgestippeld voor de aanleg van de inlandse telegraaf lijn tot aan de top van Australië. De lijn, bestaande uit een reeks ‘herhalingsstations’ en een onderwaterkabel naar Thursday Island, was klaar in 1887. Dit liet morse-communicatie toe tussen Brisbane en de Torres Strait Islands. De lijn was operationeel tot in 1987, en was de start voor de ontwikkeling van de Cape.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie over Queensland, check de website www.queensland.com. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme in QLD, Where Australia Shines.

Voor meer informatie over Tropical North Queensland, check de website www.tropicalnorthqueensland.org.au. Hier kan je alle detail informatie terugvinden over activiteiten, accommodatie en events in dit noordelijk stukje paradijselijk Queensland.

----------

Afgelegde kilometers: (0km) - Aantal stappen: 9756 - Gemiddelde temperatuur: 32 graden

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook