DAG 254Batavia en Weipa22 augustus 2015

Batavia en Weipa

Vandaag reizen we naar het westen om de oude Batavia goudvelden te bezoeken, een nu verlaten goudmijndorp. Vervolgens reizen we noordwaarts, over de Piccaninny Plains en eindeloze Savannah tot in Weipa, aan de Golf van Carpentaria. Een echte oase in de wildernis! En deze keer geen bushcamping, maar een echte camping, inclusief zwembad.

Veel tijd hebben we echter niet, want we vertrekken onmiddellijk op mijntour door de Rio Tinto Alcan bauxietmijnen. Bauxiet ontginning (sinds 1961) is de enige redenen waarom er hier een dorp en haven aanwezig zijn. Het is een heel ander proces dan wat we tot nu toe hebben gezien. De bauxiet zit slechts 2 tot 3 meter diep en wordt dan ook afgegraven met enorme bulldozers. Geen grote open putten dus, want alles wordt achteraf weer heraangelegd en aangeplant zoals het was voordien. Zelfs de fauna wordt teruggeplaatst.

Iedereen maakt handig gebruik van de was-faciliteiten van de camping, want door de beperkte hoeveelheid bagage en de dagelijkse kilo’s ‘bull-dust’ is dit een niet te missen opportuniteit.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie over Queensland, check de website www.queensland.com. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme in QLD, Where Australia Shines.

Voor meer informatie over Tropical North Queensland, check de website www.tropicalnorthqueensland.org.au. Hier kan je alle detail informatie terugvinden over activiteiten, accommodatie en events in dit noordelijk stukje paradijselijk Queensland.

----------

Afgelegde kilometers: (0km) - Aantal stappen: 8787 - Gemiddelde temperatuur: 34 graden

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook