DAG 219De Rainbow Serpent van Mount Borradaile18 juli 2015

De Rainbow Serpent van Mount Borradaile

We hebben heerlijk geslapen deze nacht en worden gewekt door het geluid van de ontwakende vogels rond onze cabine. Tegen 7:00am slenteren we naar de ontbijttafel waar een warm ontbijt op ons wacht.

 

We maken kennis met Charles en Cornelia, een ouder koppel uit Melbourne, die juist geland zijn en ons voor de rest van de dag gaan vergezellen, samen met onze vertrouwde gids, James.

We trekken er opnieuw op uit. Deze keer niet met de boot, maar enkel met de 4x4. We begeven ons naar de meest unieke plek van deze streek om de heilige ‘Rainbow Serpent’ te gaan bekijken.

We wandelen tussen de uitgespoelde zandstenen rotsen die lijken op een labyrint van grotten en spelonken. James onderricht ons verder over de flora en hun betekenis voor de Aboriginals.

En verder is het wandelen van rock-art naar rock-art.

Het hoogtepunt van de wandeling is absoluut de 6,1m lange ‘Rainbow Serpent’, die op het plafond van een grot is geschilderd. Deze slang is de stichter van alle leven op aarde voor de Aboriginals en speelt een hoofdrol is alle Dreamtime Stories.

We nemen uitgebreid de tijd om deze rotstekening te bewonderen terwijl James ons enkele ‘stories’ vertelt. 

Onze volgende stop is aan een grot wat verderop waar de besnijdingsceremonie wordt gehouden. Hier worden ‘jongens’ van 10-16jaar ‘mannen’. De besnijding is een mannenaangelegenheid en gebeurt onder een soort hypnose. Achteraf wordt de hand van de nieuwe ‘man’ geschilderd op de rotswand.

Nog enkele extra stops, waaronder de grappige ‘flying hotdog’ (wat eigenlijk een ‘catfish’ moet voorstellen) en dan keren we via ‘Crocodile Rock’ terug naar de 4x4. 

James wil ons dan nog de Paperbark Beds tonen. De plek waar in de vroege jaren ’80 Max en zijn gevolg schuilden tijdens de cyclonen. De originele bedden gemaakt van de paperbark boom zijn bijna helemaal vergaan, maar de rock-art is nog overal aanwezig.

Man met strafspeer met weerhaken in de hand
Man met strafspeer met weerhaken in de hand

We keren terug voor een lunch buffet in het kamp en voor diegene die willen is er de mogelijkheid om te gaan zwemmen in een lokale waterpoel. We twijfelen, maar kunnen het toch niet over ons hart krijgen om deze kans te laten liggen. Dus we rijden mee en nemen een verfrissende duik in de ondiepe poel, gevolgd door een sprong in het zwembad.


Later in de namiddag worden we weer opgepikt voor een Sunset Cruise op de Cooper Creek. Samen met Charles, Cornelia en James dobberen we eerst nog door de kreek.


En zien de grootste krokodil van de hele trip: een mannelijk saltie van meer dan 4m die nog maar juist is aangekomen uit de oceaan (want hij is nog helemaal bleek van kleur – als de salties lang in de rivier verblijven worden ze helemaal zwart).

Daarna genieten we in stilte van de ondergaande zon met wat versnaperingen en witte wijn.

Ook het aansluitende diner met lamsbouten is een voltreffer. We maken nader kennis met onze tafelgenoten, bespreken wereldproblemen en wisselen contactgegevens uit want morgen moeten we weer verder.

----------

Afgelegde kilometers: 0km - Aantal stappen: 7065 - Gemiddelde temperatuur: 32 graden

Tips in de regio door Aussie Tours

Arnhemland

Ten oosten van Kakadu bevindt zich het mystieke Arnhemland, een stukje paradijs op aarde. Arnhamland met zijn verrassende en ongerepte natuur is in het bezit van Aborigines en is moeilijk toegankelijk…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook