DAG 191Huishoudelijke taken in Drysdale River Station20 juni 2015

Huishoudelijke taken in Drysdale River Station

Bij het opstaan kijken we als eerste de banden na. Ja, het vervangen van de band lijkt een goed geslaagde opdracht, alles ziet er tiptop uit. We treuzelen dan ook niet lang en pakken snel in om terug de baan op te gaan. We nemen nog afscheid van Pat Lacey, de eigenares van Mount Elizabeth Station, en rijden vervolgens terug richting de Gibb River Road. We vervolgen ons pad in oostelijke richting en komen naast koeien voor de verandering ook eens loslopende paarden tegen op onze weg.

Even later verlaten we de Gibb voor enkele dagen. We nemen de Kalumburu Road richting noordelijke Kimberley met eindbestemming Mitchell Plateau. Maar zover komen we vandaag niet. Onze bestemming voor vandaag is Drysdale River Station, 60km ver op de Kalumburu Road. 

 

We hebben verder niet veel gepland vandaag aangezien we toch wel eens benieuwd zijn naar de staat van de weg. De voorbije dagen hoorden we van andere toeristen heel uiteenlopende verhalen gaande van ‘goed berijdbare weg’ tot ‘gruwelbaan die meer lijkt op een autokerkhof’ en alles er tussenin. De rit naar Drysdale River is wel heel erg 'corrugated' (lees: geribbeld als golfkarton) en heeft enkele gebruikelijke kreek- en rivier kruisingen maar verder vinden we het best wel te doen. Dat geeft ons toch al wat hoop voor de rest van de rit richting de Mitchell Falls die morgen gepland is.

Tegen de middag komen we dan ook al aan in Drysdale River Station. We worden er vriendelijk ontvangen en zijn een van de gelukkigen die een van de powered sites kunnen bemachtigen. Extra handig om eens alles terug te kunnen opladen!

De station is goed voorzien en heeft naast de campsites ook cabins, een kleine winkel, diesel en benzine pompen, bandenhersteldienst, restaurant en bar.

 We snuisteren even rond en gaan ons dan installeren op de campsite.

De zwaar hobbelende baan heeft ervoor gezorgd dat het handvat vooraan in de auto aan de passagierskant, ook wel gekend als de ‘Jezus-bar’, is los gereuteld. En natuurlijk is de moer die alles vastzet ergens vanbinnen gesukkeld. Dus een volgende technische interventie met uitschroeven van het handschoenkastje dringt zicht op.

Het technisch euvel kan snel opgelost worden waarna we ons aan de meer huishoudelijke taken kunnen kwijten. Deze campsite heeft de luxe van een wasmachine dus een berg rode, stoffige en vuile kleren en handdoeken worden gewassen en zon-gedroogd.

Ook al wordt wit al lang niet meer echt wit, alles is toch terug een beetje proper en opgefrist!

Tegen de avond laten we het koken voor wat het is en gaan eten in het restaurant van de station. We hebben vernomen dat er 2 Belgen in de keuken aan het werk zijn dus slecht kan dat niet zijn! We laten de huisgemaakte lasagne ons smaken en laten ons zelfs verleiden tot een dessert!

Voila, we zijn er klaar voor om morgen nog dieper de Kimberley bush in te trekken!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie over Drysdale River Station, check de website www.drysdaleriver.com.au. Dit is geen hotel, motel, B&B of roadhouse, maar een typische outback mix van al deze concepten, en een absolute must-stop voor een trip richting North Kimberley. Vergeet zeker ook niet te tanken voor je doorrijdt,... zowel diesel als een koud biertje in de 'Beer Garden'. ;-) 

Voor meer informatie over Australia’s North West regio, check de website www.australiasnorthwest.com.au. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme in de Pilbara, Broome en de Kimberley regio van WA.

----------

Afgelegde kilometers: 156km - Aantal stappen: 9452 - Gemiddelde temperatuur: 34 graden

Tips in de regio door Aussie Tours

Gibb River Road

De Gibb River Road werd oorspronkelijk aangelegd om het vee van de omliggende stations naar Derby en Wyndham te leiden. De route van 665 km, tussen Derby en de afslag met de Great Northern Highway, is…

Kalumburu

Voor wie al heel wat avontuur achter de kiezen heeft, is deze regio toch nog vol verrassingen. De Kalumburu Road is een natuurlijke aarden weg omgeven door een zeer rotsachtig landschap. Een terreinwagen…

Mitchell Plateau National Park

Dit nationale park staat vooral bekend voor de Mitchell Falls. Om deze te bereiken langs de weg moet toch 3 uur voorzien worden (85 km) vanaf de Kalumburu Road. Surveyors Pool is een verfrissende poel…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook