DAG 177Rustdag in Broome06 juni 2015

Rustdag in Broome

Vandaag geen activiteiten of zware inspanningen. Bo is maar halfstok met haar oorontsteking en we moeten ook nog wat recupereren van de lange excursie van gisteren.

We genieten dan ook maximaal van de faciliteiten van ons Seashells appartement. Zo wordt er lang uitgeslapen in ons kingsize bed (luxe!). Verder houden we ons bezig met het bijkleuren van onze afgelegde route in de atlas. Ook het selecteren van de foto’s van de excursie naar de Horizontal Falls en het bijhorend verslag schrijven vragen heel wat tijd. We herplannen en verlaten ook ons vertrek naar de Gibb River Road met enkele dagen, aangezien Bo hiervoor helemaal terug in topvorm wil zijn voor we dit avontuur in de woeste outback aanvatten. En verder nog wat administratie en gewoon luieren in de zetels van het appartement.

Juist voor de middag verhuizen we van een 2-slaapkamer appartement naar een 1-slaapkamer appartement, want toen we aankwamen waren er geen 1-slaapkamer appartementen meer vrij. Op zich zeker geen issue voor ons, want deze is nog beter gelegen in het resort en die 2e slaapkamer hadden we toch niet nodig.

Uiteindelijk beslissen we toch eens Broome centrum in te trekken om wat inkopen te doen voor de komende dagen. Broome is klein, maar zeer gezellig. Onderweg naar het centrum doet het ons enorm veel denken aan het zuiden van Frankrijk in de zomer. Namelijk lekker warm (maar niet te heet), gezellig druk, en iedereen met een glimlach wegens de vakantiesfeer.

Vandaag hebben we geen zin om te koken en na wat research naar meer chiquere restaurants besluiten we toch te gaan voor een doodgewone kip-kebab bij ‘Land of Pharaohs’. Prima keuze blijkt, en je kan er rustig een spelletje schaken terwijl je luncht.

 

Na de inkopen wandelen we nog wat door het centrum dat grotendeels beheerst wordt door Aziatische winkels en juweliers die parels aan de (wo)man brengen. Het parelduikersverleden is nooit echt ver weg.

Ondanks dat het winkelen Bo wat heeft opgevrolijkt, toch keren we terug naar ons resort want er moet gerust worden. We installeren ons dan ook op enkele zitzakken rond het zwembad en houden ons de rest van de namiddag bezig met luieren in de zon.

De boog kan niet altijd even gespannen staan, he… ;-)

Misschien nog leuk om te weten voor de lezers in Belgie: er is een nieuw reismagazine op de markt. Het heet Goodbye, en in het eerste nummer staat er een pagina met reclame voor onze reisblog. Dus voor de geinteresseerden, het magazine ligt driemaandelijks in de winkel. Alvast de one-pager hieronder.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie over Seashells accommodatie, check de website www.seashells.com.au. Je kan hier terecht voor kwaliteitsvolle ‘waterside serviced apartments’ in Broome, maar ook in Mandurah, Yallingup en Scarborough. De appartementen zijn volledig stijlvol ingericht en ideaal voor een kort of lang verblijf in WA.

Voor meer informatie over Australia’s North West regio, check de website www.australiasnorthwest.com.au. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme aan de Pilbara, Broome en de Kimberley regio van WA.

----------

Afgelegde kilometers: 27km - Aantal stappen: - Gemiddelde temperatuur: 38 graden

Tips in de regio door Aussie Tours

Broome

Ooit de meest succesvolle parelvissersplaats van Western Australia. Het is een multiculturele stad door de vroegere migratie van parelduikers uit Azië. De witte zandstranden contrasteren fantastisch…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook