DAG 326Bye, bye Fraser Island02 november 2015

Bye, bye Fraser Island

Opnieuw een heerlijke rustige nacht op Fraser Island achter de rug. We hadden hier zeker nog enkele dagen kunnen vertoeven. Maar deze ochtend na het ontbijt is het tijd om in te pakken.

Het relaxen in het Kingfisher Bay Resort heeft onze batterijen helemaal opgeladen. En tegen 11am verlaten we opnieuw gepakt de kamer en installeren we ons nog enkele uren aan het zwembad, want de veerboot is pas om 2pm.

We maken maximaal gebruik van elke vrije minuut om nog wat administratie, mails allerhande, het verzekeringsdossier in verband met de annulaties van trips door Johan’s ziekte van Bell en voorbereidingen voor Perth te regelen. Vooral dit laatste is een onophoudelijke lijst van ‘to-do’s’. Het is onvoorstelbaar wat er allemaal bij komt kijken. En alles regelen zonder een vaste uitvalsbasis is geen sinecure.


Gelukkig is er het uitnodigende zwembad dat zorgt voor wat ontspanning en afkoeling tussendoor, want het is opnieuw een prachtig zonnige dag geworden.

Juist voor het vertrek naar het vasteland maken we nog een wandeling langs de boardwalks van het resort voor enkele foto’s van de prachtige planten en wildlife.

Ondanks het feit dat we geen dingo’s te zien gaan krijgen vinden we Fraser Island een absolute parel van een zandeiland. Het besluit staat dan ook al vast dat we hier zeker nog eens terug naartoe gaan komen in het ‘walvissen-seizoen’ en met een eigen 4x4 om het hele eiland te verkennen. Alhoewel een deugddoende rustvakantie met enkele vrienden in het Kingfisher Bay Resort ook op het lijstje komt te staan.

Tegen iets voor 2pm wandelen we naar de jetty. Onderweg zien we een monitor hagedis hoog in een boom zitten. Ongelofelijk hoe goed (en hoog) die beesten kunnen klimmen.

Een lange rij 4x4’s staan al ongeduldig te wachten aan de jetty om de oversteek naar het vasteland te maken.

Uiteindelijk is het tijd om afscheid te nemen van Fraser Island. De veerboot neemt ons traag, maar zeker terug naar moeder Australië.

Trouw, als altijd, staat Bumblebee ons op te wachten waar we hem hebben achtergelaten. Een vriendelijk briefje achter de ruitenwisser van Annie & Paul verwelkomt ons. ;-)

We rijden van River Heads naar Hervey Bay, waar we ons opnieuw installeren op de camping van enkele dagen geleden. Deze keer wel niet in een cabine, want het is prachtig weer. Na opnieuw alle spullen op hun geëigende plek te hebben gestoken installeren we ons voor de nacht. Het is altijd weer even aanpassen aan de kleine ruimte van Bumblebee, maar het voelt toch zeer vertrouwd aan.

Er worden nog enkele telefoons gedaan voor wat uitstappen de volgende dagen, en daarna is het weer donker buiten en tijd om te gaan slapen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Voor meer informatie over Kingfisher Bay Resort, check de website www.kingfisherbay.com of bel + 61 (0)7 4194 9300. Het is de uitgelezen plek om als uitvalsbasis te gebruiken voor een meerdaags bezoek aan Fraser Island. Je vindt er alle luxe van een echt resort met meerdere zwembaden, restaurants en bars. Je kan er ook georganiseerde tours boeken om het eiland te verkennen of in het seizoen walvissen te gaan spotten die vlak langs de kust passeren.

Voor meer informatie over Real Aussie Adventures, check de website www.realaussieadventures.com. Bij deze jeugdige touroperater kan je je volledige Fraser Island avontuur in een samengesteld op maat gemaakt pakket boeken. Er is keuze zat uit trips van 2 tot 35 dagen die Fraser Island aandoen. Zo ben je zeker dat je geen enkel hoogtepunt mist!

Voor meer informatie over de Fraser Coast en Sunshine Coast, check de website www.australiasnaturecoast.com. Hier kan je alle detail informatie terugvinden over activiteiten, accommodatie, events en reisroutes van de Fraser Coast (inclusief Fraser Island) tot aan de Sunshine Coast in Queensland.

Voor meer informatie over Queensland, check de website www.queensland.com. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme in QLD, Where Australia Shines.

----------

Afgelegde kilometers: 33km - Aantal stappen: 5327 - Gemiddelde temperatuur: 29 graden

Tips in de regio door Aussie Tours

Fraser Island

Fraser Island behoort tot het Werelderfgoed en is het grootste zandeiland ter wereld. Op het 123 km lange en 25 km brede eiland kan je genieten van reusachtige zandduinen, subtropisch regenwoud en kristalheldere…

Hervey bay

Hervey Bay is de ideale uitvalsbasis voor een excursie naar Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Vanaf half augustus tot eind oktober komen hier ook de machtige bultrugwalvissen voorbij.

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook