DAG 325Luieren op Fraser Island01 november 2015

Luieren op Fraser Island

Vandaag hebben we eigenlijk niet veel te melden. We nemen een typisch luie zondag om 'niets' te doen en enkel te luieren in het Kingfisher Bay Resort. Na het ontbijt dat je gerust brunch mag noemen keren we terug naar onze hotelkamer voor nog een extra tukje. ;-)

Enkel tegen 11am komen we even in actie om de Ranger-guided Canoe Paddle mee te volgen. Het is echter zeer bewolkt en winderig. Dus echt grote verwachtingen hebben we niet. 

Maar goed, we laten het niet aan ons hart komen en al gauw blijkt dat we het kanovaren helemaal onder de knie hebben. Zeker als we de andere toeristen onhandig van links naar rechts zien zwalpen over het water. 

We peddelen over de golven van de Great Sandy Strait tot aan de Dundonga Creek. Hier komt het zoetwater samen met het zoutwater en dit is dan ook de ideale plek voor zeeschildpadden. De groep is echter te groot en te luidruchtig om de beesten niet de schrik van hun leven te bezorgen. We zien dan ook 2 zeer grote exemplaren aan hoge snelheid wegzwemmen van zodra we dichterbij komen. :-(


Vanaf hier varen we door de ongerepte mangrove. En de vaargeul wordt steeds smaller en smaller, waardoor het steeds hilarischer wordt om te zien hoe onervaren de meeste mensen zijn met een kano. Dolle pret. Er gaat er zelfs eentje overkop... :-)))

Wij blijven ver weg van de mangrove struiken want elke aanraking of beweging aan de takken maakt de duizenden muggen en zandvlooien wakker, met alle gevolgen van dien. 

Verder is het water te troebel en de lucht te bewolkt om andere zeedieren op de bodem te spotten. Dus we keren snel terug naar de jetty. De warme jacuzzi van het resort is de ideale plek om terug op onze plooi te komen.

De rest van de namiddag gaat sluimerend traag en luierend voorbij. De gesprekken gaan steeds meer over het einde van dit avontuur (want het is november en dat wil echt wel zeggen dat we maar 2 weken meer van het einde zijn!). Hoe mooi het niet was,... welke de beste herinneringen waren, welke leuke mensen we hebben ontmoet, waar we zeker nog ooit eens moeten terug naartoe gaan, ... en zomeer. Ook komt de eerste stress al terug om de hoek kijken in verband met onze verhuis naar Perth. Er wordt al een eerste keer gekeken online om een instapappartement te zoeken voor bij aankomst.

Om al deze stress alvast wat de kop in te drukken stuurt Johan Bo naar het massage-salon van het resort voor een relaxerende 'natural therapy' en wat gezichtsbehandelingen. 

Ook het avondprogramma gaat er kalm aan toe. We drinken een pintje op de jetty bij zonsondergang en genieten in het Maheno Restaurant van een heerlijk diner. Als toetje vragen we aan de receptie of we een late check-out kunnen krijgen, zodat we morgen nog een laatste keer goed kunnen uitslapen. En dan hoeven we in een keer ook niet deze avond al in te pakken, want daar hebben we nog niet echt zin in. ;-)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Voor meer informatie over Kingfisher Bay Resort, check de website www.kingfisherbay.com of bel + 61 (0)7 4194 9300. Het is de uitgelezen plek om als uitvalsbasis te gebruiken voor een meerdaags bezoek aan Fraser Island. Je vindt er alle luxe van een echt resort met meerdere zwembaden, restaurants en bars. Je kan er ook georganiseerde tours boeken om het eiland te verkennen of in het seizoen walvissen te gaan spotten die vlak langs de kust passeren.

Voor meer informatie over Real Aussie Adventures, check de website www.realaussieadventures.com. Bij deze jeugdige touroperater kan je je volledige Fraser Island avontuur in een samengesteld op maat gemaakt pakket boeken. Er is keuze zat uit trips van 2 tot 35 dagen die Fraser Island aandoen. Zo ben je zeker dat je geen enkel hoogtepunt mist!

Voor meer informatie over de Fraser Coast en Sunshine Coast, check de website www.australiasnaturecoast.com. Hier kan je alle detail informatie terugvinden over activiteiten, accommodatie, events en reisroutes van de Fraser Coast (inclusief Fraser Island) tot aan de Sunshine Coast in Queensland.

Voor meer informatie over Queensland, check de website www.queensland.com. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme in QLD, Where Australia Shines.

----------

Afgelegde kilometers: (0km) - Aantal stappen: 4676 - Gemiddelde temperatuur: 26 graden

Tips in de regio door Aussie Tours

Fraser Island

Fraser Island behoort tot het Werelderfgoed en is het grootste zandeiland ter wereld. Op het 123 km lange en 25 km brede eiland kan je genieten van reusachtige zandduinen, subtropisch regenwoud en kristalheldere…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook