DAG 307Rocky, de vleeshoofdstad van Australië 14 oktober 2015

Rocky, de vleeshoofdstad van Australië

Om stipt 7:00am 's morgens worden we getrakteerd op het lawaai van graafmachines die aan het werk gaan vlak naast Bumblebee. We staan op en maken ons klaar om snel te vertrekken. In het daglicht ziet onze nood-slaapplaats in Marlborough er nog treuriger uit dan toen we gisteren toekwamen :-) Maar we prijzen ons nog maar eens gelukkig dat we met ons huis-op-onze-rug rondtrekken zodat we zonder probleem eender waar een nachtje kunnen doorbrengen. Zonder zelfs maar koffie te zetten springen we in de auto en vervolgen onze route richting Rockhampton, een kleine 100km verderop. Ook in dit stuk is er opnieuw bar weinig te zien onderweg. 

Rocky zelf ligt 40km landinwaarts aan de oever van de Fitzroy River, Queenslands grootste rivier, die we kruisen bij onze aankomst.

 

Tegen 9:00am komen we uiteindelijk aan in Rockhampton waar we allereerst naar de lokale zoo rijden. De kleine, maar goed verzorgde, zoo is gratis om te bezoeken en dus ideaal om een portie dierenvreugde voor de dag op te doen.

De lente is duidelijk in het land want de vogels zitten op hun nest en de wombats liggen lepeltje-lepeltje nog in bed....

Na een kort bezoek begeven we ons richting het stadscentrum van Rockhampton. We maken eerst even tijd voor een lang uitgestelde koffie in Degani.

En daarna kuieren we even rond in het centrum en bewonderen enkele van de historische gebouwen die de stad rijk is. De meeste gebouwen vindt je terug op Quay Street, langs de rivier, en deze is in zijn geheel door de National Trust tot monument uitgeroepen.

En terwijl Johan foto's maakt en Bo even uit het oog verliest, wordt de lokale economie weer even gesteund in een van de kleine boetieks ;-)

Bo wordt snel het stad uit geloodst door Johan en we rijden tot aan het visitor centre. Dit is gelegen pal op de Steenbokskeerkring, met bijhorend monument. Na Rockhampton verlaten we dan ook duidelijk de tropen en gaan we terug naar een 'gematigd' klimaat.

De vriendelijk dame van het visitor centre bezorgt ons nog wat bijhorende kaarten en allerhande uitleg over de verdere bezienswaardigheden van de streek waarmee we de verdere planning voor de komende dagen optimaliseren. Gewapend met extra informatie gaan we op zoek naar reeks een standbeelden van stieren. Rockhampton is immers de 'Beef Capital' van Australië met zo'n 2,5 miljoen(!) stuks vee op de landerijen rond de stad. Als eerbetoon aan deze goed draaiende industrie, staan verspreid door de stad 7 verschillende soorten runderen tentoon gesteld. We nemen foto's van de Romagnola, Brahman, Santa Gertrudis, en Braford stieren.

En van een meer artistieke versie tentoongesteld aan de Rockhampton Art Gallery. De resterende twee standbeelden zijn voor een andere keer. 

Hierna laten we het centrum achter ons en rijden we richting de Capricorn Coast. We volgen de toeristische route tot aan het klein gehucht Emu Park. Met zicht op de Coral Sea houden we hier eerst even halt voor een korte lunch en bezoeken daarna het 'Singing Ship' monument. Het monument, dat effectief zingt in de wind, herdenkt de historische ontdekkingsreizen van kapitein Cook die in 1770 deze kust ontdekte en de baai met bijhorende eilanden, waaronder Great Keppel Island, een naam gaf.

Ondertussen is de namiddag zon weer zinderend heet, dus we besluiten richting de Kinka Beach te rijden waar we het Islandview Caravan Park oprijden. We installeren ons zo goed mogelijk in de schaduw en zoeken eerst en vooral even verkoeling in het zwembad. Morgen hebben we een uitstap naar Great Keppel Island gepland, de eerste zwem-en snorkel uitstap sinds Johan's ziekte van Bell. Dus er wordt in het zwembad alvast even geoefend met de zwembril en snorkel. Door de verlamming van de mond is het natuurlijk allemaal minder evident, maar met wat extra opletten denken we dat het wel moet lukken morgen. We zien wel! De rest van de middag wordt gevuld met het bijwerken van de blog en ons voorbereiden voor de komende dagen. Tegen dat de nacht valt zijn we klaar om er morgen terug in te vliegen.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie over Queensland, check de website www.queensland.com. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme in QLD, Where Australia Shines.

Voor meer informatie over Southern Great Barrier Reef, check de website www.southerngreatbarrierreef.com.au.  Hier kan je alle detail informatie terugvinden over activiteiten, accommodatie en events in het zuidelijke stuk van het Groot Barrière Rif in Queensland.

----------

Afgelegde kilometers: 170km - Aantal stappen: 7567 - Gemiddelde temperatuur: 36 graden

Tips in de regio door Aussie Tours

Great Keppel Island

Voor de kust van Yeppoon ligt de eilandengroep Keppel Islands. Great Keppel Island is het meest toegankelijke eiland van deze groep. Vanwege de goedkope accommodatie, prachtige zandstranden en mooie wandelpaden…

Rockhampton

Rockhampton ligt 40 kilometer landinwaarts en is het administratieve en commerciële centrum van Central Queensland. Deze stad staat bekend als de Beef Capital van Australië en is heet, droog…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook