DAG 275Ontbijten met de vogels in Port Douglas12 september 2015

Ontbijten met de vogels in Port Douglas

De eerste nacht terug op stabiele bodem is rustig verlopen. En we hoeven vandaag niet te ontbijten want er staat een speciale attractie op de planning vandaag. Als absolute favoriet bij Bo is er een ontbijt tussen de vogels geboekt in de Port Douglas Wildlife Habitat. In dit speciale wildlife park kan je elke ochtend ontbijten met de vogels of lunchen met de Lorikeets. Tegen openingstijd, om 8am ’s morgens, staan we dan ook te trappelen voor de deur.

De Wildlife Habitat is eigenlijk opgebouwd uit 4 delen. Drie van deze zijn reuzengrote volières waardoor je kan wandelen en alle vogels van dichtbij kan bewonderen. We beginnen onze dag met het ontbijt dat geserveerd wordt in de Curlew Cafe & Bar in de ‘Wetlands Habitat’. De tafels staan klaar tussen planten en boomstronken bevolkt door papegaaien, kaketoes, frogmouths, lorikeets en zoveel meer.

Het ontbijt buffet staat klaar in een vogelvrije ruimte (:-)) en niet veel later genieten we van ons ontbijt terwijl enkele kaketoes een babbeltje met ons slaan.

Een frequente bezoekster van het cafe is Bo, naamgenoot en eigenwijze Magpie Goose. Deze gans domineert in dit deel van het park en heeft zelfs een eigen bordje met ‘gereserveerd’ weten te verkrijgen wanneer ze eenmaal een tafel voor de dag heeft uitgekozen. Verder weten de verzorgers ons ook mee te delen dat Bo, net zoals die andere Bo, ’s morgens wel wat koffie apprecieert!

Na het ontbijt gaan we op verkenning doorheen de Wetlands Habitat waar vele wetlands vogelsoorten in hun natuurlijke omgeving gezien kunnen worden.

De grote sterren van deze ruimte zijn de jabiru’s. Deze indrukwekkende kraanvogels hebben we al dikwijls in het wild gezien, maar deze zoo is de enige plaats ter wereld waar jabiru’s in gevangenschap zich succesvol voortplanten. Het koppel dat er woont heeft jaren geleden een leuk plekje uitgezocht voor hun nest en elk jaar worden hier meerdere kleintjes geboren. Speciaal voor hen is er dan ook een uitkijktoren gebouwd die je een beter zicht op hun nest verschaft.

We hebben geluk want op het moment dat we hen staan te bewonderen komen beiden net aan bij het nest en doen hun verkerings-dans naar elkaar. Een echt unieke eigenschap van deze majestueuze vogels.

Hierna bezoeken we even de koala’s en de quoll maar deze zijn nog allen in diepe slaap. We wandelen dus verder naar de volgende grote volière, de ‘Rainforest Habitat’. Hier staat alles in het teken van de kasuaris.

Maar er zijn natuurlijk ook talrijke andere vogels te bewonderen, sommige hard aan het werk aan hun nest, anderen leggen hun pluimen goed. De lente is immers begonnen!

Even later komen we aan bij de ‘Grassland Habitat’. Dit is geen voliere maar een domein in open lucht waar enkele andere vaste waarden teruggevonden worden.

Er zijn natuurlijk allerhande hoppers te vinden, waaronder de kleine Northern nail-tail wallaby, Swamp wallaby, Agile wallaby,… Het hoeft dan ook niemand te verbazen dat Johan Bo hier bijna niet meer buiten krijgt, zeker niet met een populair zakje kangoeroe voedsel in de hand.

Gelukkig kan Johan ondertussen ook de andere bewoners van dit domein gaan bewonderen, zoals pelikanen, krokodillen, emoes en opnieuw allerhande vogels. Want ook al is dit domein niet overdekt, vele wilde vogels vonden het leven hier best wel aangenaam en besloten er hun thuis van te maken.

En naast de vogels is hier ook een grote kolonie tent-spinnen komen wonen, genesteld tussen enkele bomen boven het pad. Niet bepaald Bo’s favoriete deel!

Jammer genoeg kunnen we de sterren van dit domein, de Lumholtz boomkangoeroes, vandaag niet bezichtigen. Hun thuis wordt momenteel verbouwd en vernieuwd en is dus gesloten voor het publiek. Best wel een teleurstelling want deze schuwe kangoeroe staat nog steeds op ons verlanglijstje om te spotten! We laten het niet aan ons hart komen want ondertussen heeft Sera ons vergezelt. Zij is een van de dierenverzorgsters hier in de zoo en neemt ons mee op tour doorheen enkele van de habitats terwijl ze ons overstelpt met uitleg. Ze is duidelijk heel erg kundig in haar vak en gepassioneerd door haar werk met dieren. Ze neemt ons ook mee achter de schermen en laat ons kennis maken met enkele dieren die zich in de ‘Wildlife Rescue’ afdeling van de zoo bevinden. Het publiek kan hier immers met gewond wildlife terecht voor opvang en verzorging.

Na de rondleiding met Sera wacht ons nog de laatste volière, de ‘Savannah Habitat’. Hier is, naast enkele kleurrijke duifjes, de zeer zeldzame Gouldian Finch de belangrijkste en meest kleurrijke bewoner.

Na het bezoeken van alle habitats zit ons bezoek er zo goed als op. Op enkele close encounters na natuurlijk! Er wordt nog even geposeerd met een wakkere koala en een gezellige papuan frogmouth maar daarna wordt Bo onvermijdelijk uit de zoo gezet door Johan.

De vermoeidheid heeft wat toegeslagen dus we besluiten om voor enkele uren terug richting de camping te rijden. We hebben deze avond wel nog een Sunset Cruise geboekt. Er wordt dus aan de blog gewerkt tot we telefoon krijgen met de mededeling dat de boottocht voor vandaag geannuleerd is wegens verwacht slecht weer. De geplande tocht wordt dus enkele dagen uitgesteld wat we eigenlijk niet zo heel erg vinden. Johan heeft ondertussen keelpijn gekregen en wordt dus in bed gestopt om bij te rusten. Want morgen staat er weer heel wat op de planning!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie over Wildlife Habitat in Port Douglas, check de website www.wildlifehabitat.com.au of ga gewoon langs op de Port Douglas Road. Je kan er niet enkel een uitzonderlijke verzameling van vogels en Australische wildlife bezichtigen, maar ook het ontbijt en/of de lunch met de vogels zijn echte aanraders voor elke dierenliefhebber.

Voor meer informatie over Queensland, check de website www.queensland.com. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme in QLD, Where Australia Shines.

Voor meer informatie over Tropical North Queensland, check de website www.tropicalnorthqueensland.org.au. Hier kan je alle detail informatie terugvinden over activiteiten, accommodatie en events in dit noordelijk stukje paradijselijk Queensland.

----------

Afgelegde kilometers: 14km - Aantal stappen: 8745 - Gemiddelde temperatuur: 28 graden 

Tips in de regio door Aussie Tours

Port Douglas

Rustiger en chiquer dan Cairs is het haventje Port Douglas met de goudgele stranden van Four Mile beach. Van hieruit vertrekken boten naar het noordelijke Great Barrière Reef en de populaire Low…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook