DAG 273Ribbon Reef No. 3 & Escape Reef10 september 2015

Ribbon Reef No. 3 & Escape Reef

We zijn ondertussen gewoon aan het leven aan boord. Tegen 7am schuiven we dan ook zonder verpinken onze voeten onder de ontbijttafel. De hemel is echter helemaal toegetrokken deze nacht en het rif ziet er plots minder aantrekkelijk uit. Het iconische Great Barrier Reef is niet een onafgebroken rif, maar een serie van 1.000 individuele koraal eilandjes langs een diepe geul verspreid over meer dan 1.900 kilometer tussen het stadje Bundaberg in het zuiden en Cape York, de tip van Australië. In het ondiepere water komen verschillende rifelementen voor, waaronder koraalbanken, lagunen en plaatriffen. Verder in zee, waar de rand van het Continentaal Plat steil afloopt, liggen de langgestrekte strookriffen (ribbon reefs).

 

Ribbon Reef no. 3

Maar je bent niet elke dag op de Ribbon Reefs, dus we laten de kans om te gaan duiken niet aan ons voorbij gaan. We liggen aangemeerd bij een grote ‘bommie’ aan Ribbon nr. 3. En aangezien we als tweede groep gaan duiken, gaan we in afwachting alvast op een tochtje met de glazen-bodem boot.

Daarna is het tijd voor het echte werk. We maken ons klaar voor een nieuwe duik van 45min langs de koraalmuur. Traag en relax zwemmen we door het kristalblauwe water. Ondanks de stevige wind aan de oppervlakte en de daarbij horende stevige golven, hebben we onder water van niets last en het is zalig rustig. We genieten volop.

We wagen ons zelfs hier en daar aan een macro-shot onder water.

Na het duiken laten we het duikmateriaal achter en gaan we nog maar eens op verkenning met onze snorkels. En naar goede gewoonte zijn we weer de 2 laatsten die uit het water komen.

We vertrekken verder zuidwaarts en deze keer gaan we door een zeer ruig stukje zee. Het schip gaat continue op en neer en we nestelen ons in onze kamer, plat op de rug, want rondlopen is zo goed als onmogelijk. De crew beslist dan ook om de lunch wat uit te stellen totdat het ergste is gepasseerd. Ondertussen is de hemel helemaal donker geworden en is het stevig beginnen regenen. Enkele dolfijnen trekken het zich echter niet aan en zwemmen in de boeggolf met ons mee.

 

Escape Reef

Tegen 2pm gaan we weer voor anker aan het Escape Reef. Door de aanhoudende regen zijn er niet veel geïnteresseerden om in het water te gaan. Maar regen is ook maar water en nat word je toch. Dus dat kan ons helemaal niet stoppen.

We springen weer als eerste in het sop en snorkelen langs de koraal en de duizenden vissen. Het is laagtij, in tegenstelling tot deze ochtend, en dus op sommige stukken onmogelijk om over het koraal te zwemmen.

Verder gaan we ook nog een laatste keer met Kristy duiken. Het is ondertussen al bijna routine geworden, maar zeker niet minder spectaculair!

We helpen Bec, de marine bioloog van dienst, nog snel even de 'voel-tank' vullen met wat onderwaterleven, zodat de minder avontuurlijke medereizigers ook eens iets van dichtbij kunnen bekijken. 

Als we uit het water komen is het nog steeds aan het regenen. Een warme douche is ideaal om terug op temperatuur te komen. Daarna zit er niets anders op dan al eens beginnen inpakken, want morgenvroeg zit dit avontuur er alweer op.

We profiteren nog een laatste keer van wat bubbels in de bar en genieten nog een laatste avondmaal. De dag wordt afgesloten met een leuke quiz over het GBR. Eentje die we natuurlijk met onze tafel winnen... ;-)

----------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie over de Coral Princess Cruise, check de website www.coralprincess.com.au. Je kan hier niet enkel terecht voor eco-toeristische cruises in de GBR, maar ook voor cruises door de Kimberley, Arnhem Land of Cape York. Of als het wat verder mag zijn: Nieuw-Zeeland en Papua Nieuw Gunea.

Voor meer informatie over Queensland, check de website www.queensland.com. Hier kan je alle informatie terugvinden over toerisme in QLD, Where Australia Shines.

Voor meer informatie over Tropical North Queensland, check de website www.tropicalnorthqueensland.org.au. Hier kan je alle detail informatie terugvinden over activiteiten, accommodatie en events in dit noordelijk stukje paradijselijk Queensland.

----------

Afgelegde kilometers: 0km - Aantal stappen: 8799 - Gemiddelde temperatuur: 28 graden

Tips in de regio door Aussie Tours

Great Barrier reef

Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Het is 2.000 km lang vanaf Bundaberg tot het puntje van Cape York en beslaat zo’n 350.000 km². Ongeveer 9.000 jaar terug, na de…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook