DAG 214Op stap met Venture North13 juli 2015

Op stap met Venture North

Geslapen als een roosje op de parking van Darwin Airport. Tegen 6am maken we Bumblebee klaar om hem achter te laten voor een 10tal dagen. Alles wordt vergrendeld en we rijden hem met zijn achterdeuren tot tegen de rastering. Hier staat hij veilig totdat we terug zijn van ons Arnhem Land avontuur.

Met een koffie uit de luchthaven hal in de hand staan we te wachten totdat een Toyota Landcruiser met aanhangwagen van Venture North ons komt oppikken. Holly, een sympathieke Engelse, is onze gids en chauffeuse voor de komende 5 dagen. We pikken eerst nog Emma op, een praatzieke Aussie, die op onze uitstap meeloopt om zich met de toer te familiariseren, want vanaf volgende week doet ze deze toer voor 6 weken (terwijl Holly trouwt). Daarna pikken we de rest van de toeristen op: Jef & Jill, een ouder dokterskoppel uit Sydney en Jowe, een Filipijnse Kiwi met een IT achtergrond die in haar eentje de wereld verkent. En daarmee zit de Landcruiser helemaal vol. Kennismaken gebeurt uitgebreid in de auto terwijl we Darwin verlaten en rechtstreeks koers zetten naar Kakadu Nationaal Park.

 

Corroboree Billabong

We passeren opnieuw Humpty Doo, en de kilometers lange mango velden. Holly heeft een tijd gewerkt op de mango velden en vertelt ons hoe delicaat dit fruit moet behandeld worden. Alles wordt met de hand geplukt waarbij er een irriterend sap vrijkomt waar met de nodige voorzichtigheid moet mee omgegaan worden. Dit zowel om beschadiging van de mango’s als van de plukkers te voorkomen. ;-)

Uiteindelijk komen we aan in Corroboree Billabong waar we juist op tijd zijn om met een bootje van Wetland Cruises de billabong te verkennen.

Een zeer gelijkaardige ervaring als in Yellow Water, en opnieuw staan we verwonderd over de enorme hoeveelheid vogels terwijl we met een bootje ons tussen de waterlelies een weg banen. Jacana’s, egrets, night herrons, bea-eaters, white-bellied sea eagles, magpie geese, whistling kites, brolga’s, jabiru’s, cormorants, snake-neck darters, purple swamphens,… ze passeren allemaal weer de revue.

En ook al is het een veel minder warme dag dan de afgelopen dagen en staat er hier en daar een stevige wind, toch krijgen we ook een paar salties te zien.


En zelfs een freshie die op de oever aan het zonnen is.

Als we terug aan wal komen staan Holly en Emma ons op te wachten met koffie en gebak. Ja, reizen met een groep heeft zo zijn voordelen. We rijden opnieuw een dik uur verder en houden een sanitaire pauze in de historische Bark Hut Inn.

Hier krijgen we aan de hand van de grote kaart ook de rest van het plan voor vandaag toegelicht.

Vanaf hier gaat het over de Old Jim Jim Road, waar we een stukje offroad gaan om langs de White Lilly Billabong te rijden waar we opnieuw menig gevogelte aanschouwen vanuit de auto.

Niet veel verder houden we halt aan de oever van de South Alligator River voor een lunchpauze. Ondertussen is Bo wat wagenziek geworden van op de achterste rij van de Landcruiser te hobbelen. Na de lunch wordt er dan ook van plaats gewisseld met de rest van de groep.

 

Maguk – Barramundi Gorge

Onze volgende stop is Maguk, een kleine 10km van de Arnhem Highway en een heerlijke plaats om te zwemmen in Barramundi Gorge. De enige relatief veilige plek om te zwemmen voor de ganse trip!


Na een korte hike van 1km langs Barramundi Creek komen we aan bij een prachtige diepe waterplas waar de permanente Barramundi waterval in uitkomt. Wat onwennig (wegens de vele waarschuwingsborden voor salties) bewegen we ons in het water.

En het water is heerlijk. Gewapend met een snorkel en een duikbril begeven we ons langs de kant van de enorme poel naar de waterval. In het water zien we geen croc’s, wel heel wat vissen… :-)

Nadat we weer helemaal opgedroogd zijn keren we terug naar de auto. Onderweg krijgen we nog wat bijkomende uitleg over de verschillende planten en bomensoorten die zo uniek zijn aan deze regio. Zoals de ironwood, milkwood,…

 

Narwurlandja Lookout

Daarna rijden we verder Kakadu Nationaal Park in. We houden halt aan Nourlangie Rock, waar we kort wandelen naar de Narwulandja Lookout, die juist boven de bomenlijn uitkijkt over de heilige rots, de Anbangbang Billabong en het Arnhem Land Plateau. Hier houden we een pauze terwijl de zon achter ons wegzakt aan de horizon en Holly ons enkele Dreamtime Stories van de lokale Aboriginals vertelt.


Hiermee zitten de activiteiten voor de eerste dag erop. We rijden net voor het donker wordt Jabiru binnen en installeren ons in Anbinik Kakadu Resort. We nemen nog snel een douche in de buiten Bali-douche en schuiven dan met onze voetjes onder tafel voor heerlijke gestoomde barramundi, bereidt door Holly en Emma.

De overvloed aan agressieve muggen en de plots opkomende vermoeidheid maakt dat we allemaal redelijk snel naar onze slaapplaatsen terugkeren. Het duurt niet lang of Bo ligt te snurken naast me, terwijl ik nog maar juist aan het verslag van de dag ben begonnen… ;-)

----------

Afgelegde kilometers: 10km - Aantal stappen: 10254 - Gemiddelde temperatuur: 33 graden

Tips in de regio door Aussie Tours

Arnhemland

Ten oosten van Kakadu bevindt zich het mystieke Arnhemland, een stukje paradijs op aarde. Arnhamland met zijn verrassende en ongerepte natuur is in het bezit van Aborigines en is moeilijk toegankelijk…

Darwin

Darwin is een kleine, kleurrijke stad. Dit belangrijkste economische centrum van de Top End werd volledig heropgebouwd na de alles verwoestende orkaan Tracy. Nu heeft het een moderne en commerciële…

Kakadu National Park

Bewonder de prachtige natuur in Kakadu National Park en aanschouw de talrijke rotstekeningen van de Aboriginals. Het park wordt gekenmerkt door honderden soorten dieren, kreken, watervallen, mangrove…

Kom gerust langs bij Aussie Tours voor meer informatie!

Volg onze avonturen...

Ben je ook nieuwsgierig naar onze ervaringen? En ontvang je graag onze interessante tips en weetjes van onze reis rond Australië? Vul dan je naam en email adres in en je hoort regelmatig van ons tussen 28 juli en 12 augustus 2016.

We sturen je enkel nieuws omtrent onze doorreis in Australie.
Verder niks.
of
Volg ons ook via Facebook